Shellyn tuotejulkistukset elo-syyskuussa 2023

Elokuun viimeisenä päivänä Dimitar piti jälleen Shellyn live-striimin, jossa kertoi uutuustuotteista ja aikaisemmin jo julkaistujen saatavuustilanteesta.

Aivan uutta on tällä kertaa Shelly Plus Mini -tuotesarja. Se on kevyempi versio Shelly Plus-sarjasta eli 8A releet ja pienempi koko. Mahtuu nätisti vähän ahtaampaankin rasiaan.

Plus Mini PM on mullistava uutuus. Pieni rasiaan asennettava 1 tai 2 kanavan energiankäytön mittari, jonka läpi voi mitata enimmillään 16A eli normaali shuko-töpselin kuormaa yhdessä vaiheessa. Tämä on se kauan kaivattu vaihtoehto jatkuvasti vetävän releen sijaan pieniin mittaustarkoituksiin.

Toinen mittaava uutuus on Pro-sarjaa, EM 2x50A versio yhden vaiheen kuormien mittaamiseen sähkökeskuksesta. Tällä onnistuu näppärästi se mitä ei Pro 1PM avulla saavuttanutkaan eli voi mitata yksivaihekuorman kontaktorin jälkeisen osuuden. Sisältää myös ohjausreleen kontaktorikäytölle. Ei siis tarvitse Pro 3EM-mallien tapaan lisäosaa relekäytölle. Ja sisäinen kello jne kuten muissakin EM-malleissa.

Kutsun tuota Pro EM-50 “kellokytkimen tappajaksi”; se on nyt todella varteenotettava vaihtoehto perinteiselle ohjaukselle.

Wall Display on jotakin mitä kaikki ovat odottaneet jo pitkään. Sen piti tulla jo alkukesästä ja sitten loppukesästä, no viimein se nyt sitten ilmestyi omiinkin käsiini jälleenmyyjän ominaisuudessa ihan todellisena tuotteena. Parempi kuin odotin, siinä on enemmän kaikkea ihan toimivaa toimintoa kuin annettiin ymmärtää aikaisemmin. Valitettavasti muutama puute tässäkin versiossa vielä on.

BLE eli Shelly BLU -sarjaan tuli myös odotettu uutuus; Shelly BLU Motion sensor. Tällä bluetooth-laitteella kestää paristo pitkään ja se on heti paketista käyttövalmis. Ja on paljon nopeampi reagoimaan kuin vanhat wifi-versiot olivat. Pieni ja näppärä. Tällaisen kissasikin…tällaisen ostaisin, jos pitäisi valita motion2 ja BLU motion väliltä. On nämä toisen sukupolven laitteet vaan sen verran parempia!

Edelliseenkin liittyen, kaikilla ei ole valmiiksi BLE gatewaynä tunnettua laitetta kuten Pro tai Plus -shellyä samassa tilassa. USB-tikkumuotoinen BLU GW on edullinen ratkaisu Shellyn BLE-sarjan laitteiden ja ohjauspalvelujen väliseen kommunikointiin.