terae proof – se tiukempi laatustandardi

Idea terae proof -vaatimuksenmukaisuuden myöntämiselle lähti vuosia sitten IRC-kanavalla keskustelusta, kun vuosien mittaan on käynyt selväksi teknisten laitteiden hajoavan tai sekoilevan käytössäni varsin epätavanomaisillakin tavoilla. Eräs sanoi, että minua voisi alkaa käyttämään tuotetestauksessa ja jos jokin toimii käytössäni ongelmitta tai hyvin pienin ongelmin, se on varmasti hyvä.

Oli kyse sitten verkkolaitteesta yrityskäyttöön tai kotikäyttäjän taskulampusta, heikot kohdat tulevat nopeasti esiin ja kiinnitän niihin tavanomaista herkemmin huomiota. Joitakin laitteita on jopa muokattu tehtaan puolesta paremmiksi avullani, kuten esimerkiksi Cisco ASA 5505 tuotesarjan alkuvuosina.

Nykyisin koekäytän kaikki myymäni tekniset tuotteet täyttäväksi tiukat laatukriteerini, joka ikisen myyntikappaleen erikseen. Joitakin pieniä epäkohtia tuotteissa tietenkin saa olla (valmistajan sallimat toleranssit), mutta mitään suurempia käyttöön vaikuttavia virhetoimintoja en hyväksy.

Esimerkiksi Shelly-tuoteperheen 1. sukupolven laitteista Plug S karsiutui toistaiseksi myyntivalikoimasta kokonaan, sillä erissä oli sekaisin parempaa ja huonompaa tuotantoerää (1/4 osassa oli heikommat jousivoimat kontaktiliuskoissa ja siten ns. eurotöpselit jäivät aivan liian löysälle). Se sijaan Shelly Pro-tuotteet ovat vakuuttaneet laadullaan paremmin, kuten on syytä odottaakin.

Tuote voi olla kauttani vähän kalliimpi kuin kilpailijalta, mutta joka sentin arvoinen!

Kun tuote on varustettu terae proof -merkinnällä, tiedät saavasi testatusti toimivan tuotteen. Laadun takeeksi tuotteisiin sisältyy tarvittaessa tunnin verran etätyönä suoritettavaa käyttöönoton aputyötä. PK-seudulla saatavilla myös lisämaksusta asiakkaan luona tapahtuvaa asennustyötä ja/tai opastusta käyttöönottoon, mikä on kotitalousvähennyskelpoista työtä.

Vastaa