95,00  (sis. alv24%)

ÄlyTariffi tuottaa säästöä ja tasaa sähköverkon kuormaa siirtämällä “sähkösyöppöjen” laitteiden käyttöä vuorokauden halvimmille tunneille.

Vaihtoehtoisia käyttötapoja on monia. Esimerkiksi käänteisesti voi valita ohjauksen, jossa liian halpaan aikaan releet ovat pois päältä (esim. jos ei halua myydä liian halvalla omaa aurinkopaneelien tuottoaan).

Sisältö lyhyesti

 • älyrele omaksi (Shelly Pro 1 v.1)
 • vuosilisenssi palveluun
  • sis. kuluvan kalenterivuoden
  • jatkovuodet tuotteen Älytariffi käyttölisenssi hinnoittelun mukaisesti
   • ei ole pakko jatkaa palvelun käyttäjänä, laite on hyödynnettävissä monella tavalla muutenkin
 • valittavissa tarpeen mukainen ohjaus
  • perusasetuksena OV1, joka ensisijaisesti tarkoitettu noin 1kW/100l lämminvesivaraajille
  • valintaan liittyvä konsultointi sisältyy, valintaa voi vaihtaa tarpeen mukaan
  • ohjaustavan voi vaihdattaa myös asiakaspalveluna (jos Shelly Cloud annetuin vakiotunnuksin käytössä)
 • käyttöönoton ja käytön opastusta tarpeen mukaan
  • ÄlyTariffi ei ole pelkkä tekninen ohjaus vaan ohjauspalvelu, mukaan lukien inhimilliset tekijät

loppu, slut 🤷‍♂️

Kuvaus

ÄlyTarffi tuottaa säästöä ja tasaa sähköverkon kuormaa siirtämällä sähkösyöppöjen laitteiden käyttöä vuorokauden halvimmille tunneille.

Voidaan hyödyntää myös muilla tavoin, esimerkiksi ajoittamalla oman tuotannon käyttöä/myyntiä sopiviin kohtiin vuorokautta sähkön hinnan perusteella.

(Edellytyksenä halvemmalle hinnalle on Spot eli pohjoismaisen Nord Pool pörssisähkön ‘Day ahead’ tuntihinnoittelun käyttö Suomessa ja jatkuvasti toimiva internet-yhteys.)

Nord Pool Spot- eli Pörssisähkö-hinnoittelu seuraa ennustetta päivän sähkön käytöstä ja sähkömarkkinoista. Voi siis sanoa, että halvin aika on myös odotettu pienimmän paikallisen verkon kuorman ajankohta. Tämä ennuste annetaan edellisenä iltapäivänä ja siten on helppo siirtää kuormitusta tulevana päivänä oikeaan kohden.

Ohjelmointi on omavalmiste ja saatavilla vain online-palveluna, nettiyhteyden tulee toimia edes välttävästi 24/7. Käytetty ohjaus toteutetaan omia palvelimia ja MQTT-protokollaa käyttäen. Se ei haittaa jos pätkii, kunhan yhteys muodostuu säännöllisesti edes lyhyeksi aikaa toimivana ohjauspalvelimelle asti. Ulkopuolisten palveluntarjoajien käyttö ei ole välttämätöntä tai ohjelman toiminnan kannalta tarpeen. Ei käytä Shellyn pilvipalvelua tai muita ulkopuolisia palveluita ÄlyTariffi-käyttöön, ainoastaan laitteen hallinnointiin ja pilvikäyttötunnuksen voi  poistaa näin halutessaan.

Eri ohjaustavat lyhyesti kuvailtuna (kysy tarvittavat kysymykset niin autan!)

 • OV1: (“alytariffi”) se alkuperäinen ÄlyTariffi, joka päättää käyttäjän puolesta milloin kannattaa käyttää vaikka 10 tuntia ja milloin 4 tuntiakin on liikaa. Soveltuu parhaiten lämpövaraajille, joissa voi säätää lämpötilaa käyttötarpeen mukaan reilummin yli jatkuvan lämmityskäytön. Marraskuussa 2022 toteutui keskimäärin 4,3 tuntia/vuorokausi päälle ohjausta.
 • OV2: (“alytariffi2.1-10”) niille, joille versio 1 ei riitä eli tarvitaan jokin minimimäärä käyttötunteja päivittäin – valittavissa tuntimäärä tai tarkemmin ottaen tuntihintamäärä/vuorokausi, jota ei aliteta, mutta poimitaan päivän halvimmat ensin. Esimerkiksi maalämpöpumppujen kompressorin ohjaukseen “pois kotoa” -asetuksella kalliille ajalle sammutettuna, johon on hyvä käyttää 6-10 tuntia päälle ohjausaikaa.
  • OV22: (“alytariffi22.1-10”) sama eri perin eli ohjaa päälle vain kalleimmat tunnit päivästä valitun mukaan (valittu numero on pois rajattavien halpojen määrä)
 • OV3: (“alytariffi3.0/3/5/7/10/12/15/17/20/25/30/35”) jos tarvitaan kiinteä hintaraja, tämä on vastaus tarpeeseen; portaittain hintarajat 0-35 snt/kWh (sis.alv) minkä alittuessa päällekytkentä; voi hyödyntää esimerkiksi oman akkukapasiteetin kalliiseen aikaan tai myydä ylimääräisen sähkön tällöin omasta tuotannosta pois. Tai yksinkertaisesti säästää suurimman summan jättämällä kaikki liian kalliit tunnit pois, jos esimerkiksi tarvitsee pitää vain peruslämpöjä ja tilassa on lisäksi pakkasvahti.
 • OV4: (“alytariffi4/4.6/4.10”) yhdistelmä OV2+OV3 kiinteällä hintarajalla 5c/kWh (sis.alv) tai minimituntimäärällä 6 tai 10, perusohjelma 6 tuntia tai alle 5c/kWh.

Shellyn kehitystiimin slogan on MAKE IoT SIMPLE ja tavoitteeni on tehdä siitä kaikille myös helppoa, jopa mukavaa ja kannattavaa samassa hengessä.

 

Oletko epävarma tuotteen soveltuvuudesta tai haluat lisätietoja? Ota rohkeasti yhteyttä!

 

Liitythän myös keskusteluun tai ainakin seuraamaan tietoa tuotepäivityksistä ym. ÄlyTariffin FB-ryhmässä!

 

Käyttö- ja asennusohjeet:

Shellyn kytkentäohje (asentajalle, uudistettu 1/2023 versio)

 

MAKE IoT SIMPLE

Lisätiedot

Paino 100 g (gramma)
Mitat 230 × 180 × 30 mm (millimetri)
Ohjelman esiasetus

OV1 hintaprofiiliin mukautuva ohjaus, OV2 ohjaus vähimmäistuntimäärällä, OV3 ohjaus kiinteällä hintarajalla

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

Pakollinen ilmoitus: Sivusto käyttää evästeitä (cookies) tallentaakseen toiminnan kannalta oleellista tietoa selaimeesi.
OK
%d bloggaajaa tykkää tästä: