100,00  (sis. alv24%)

ÄlyTariffi tuottaa säästöä ja tasaa sähköverkon kuormaa siirtämällä sähkösyöppöjen laitteiden käyttöä vuorokauden halvimmille tunneille.

 • älyrele omaksi (Shelly Pro 1 v.1)
 • vuosilisenssi palveluun
  • sis. kuluvan kalenterivuoden (syyskuusta alkaen seuraavankin)
  • jatkovuodet tuotteen Älytariffi käyttölisenssi hinnoittelun mukaisesti
   • ei ole pakko jatkaa palvelun käyttäjänä, laite on hyödynnettävissä monella tavalla muutenkin
 • valittavissa tarpeen mukainen ohjaus
  • perusasetuksena OV1, joka ensisijaisesti tarkoitettu noin 1kW/100l lämminvesivaraajille
  • valintaan liittyvä konsultointi sisältyy, valintaa voi vaihtaa tarpeen mukaan
  • ohjaustavan voi vaihdattaa myös asiakaspalveluna (kun Shelly Cloud vakiotunnuksin)
 • laitteet ja ohjauspalvelu saatavissa “avaimet käteen” kaikkine asetuksineen
  • vain sähköasentajan tilaus jää asiakkaan vastuulle
  • asiakaspalvelu voi tehdä palvelumuodon muutokset ym. asetukset puolestasi
  • Shelly Cloud -pohjainen etähallinta
  • saatavilla myös lisämaksusta erillinen tukiasema jolla turvallinen VPN-etäkäyttö
 • käyttöönoton ja käytön opastusta tarpeen mukaan
  • ÄlyTariffi ei ole pelkkä tekninen ohjaus vaan ohjauspalvelu, mukaan lukien inhimilliset tekijät
 • täydennettävissä lisätuotteilla kuten kontaktoreilla ja muilla asennustuotteilla

Kehitystyö on jatkuvaa ja asiakaslähtöistä, suunnitellaan yhdessä parhaat ohjaustavat kaikkiin tarpeisiin!

Taloyhtiöt ja muut yhteisöt voivat tilata tuotteen tarjousperusteisesti. Ota yhteyttä!

Tarvittaessa saat maksuaikaa ja tuoteturvaa esimerkiksi Klarnan avulla.

Shellyn pilvipalvelua hyödynnetään vain tarvittaessa etähallinnan  ja asetusmuutosten tarpeissa, käyttäjätunnus anonymisoitu ja toimitetaan tuotteen mukana. Sen voi lakkauttaa ilman vaikutusta palvelun jatkuvuuteen. Saatavilla myös vaihtoehtoinen täysin omiin laitteisiini ja yhteyksiini perustuva etähallinta ja “kytke & käytä” toiminta lisälaitteella.

Kuvaus

ÄlyTarffi tuottaa säästöä¹ ja tasaa sähköverkon kuormaa siirtämällä sähkösyöppöjen laitteiden käyttöä vuorokauden halvimmille tunneille.

Voidaan hyödyntää myös muilla tavoin, esimerkiksi ajoittamalla oman tuotannon käyttöä/myyntiä sopiviin kohtiin vuorokautta sähkön hinnan perusteella.

(Edellytyksenä halvemmalle hinnalle on Spot eli pohjoismaisen Nord Pool pörssisähkön ‘Day ahead’ tuntihinnoittelun käyttö Suomessa ja jatkuvasti toimiva internet-yhteys.)

Nord Pool Spot- eli Pörssisähkö-hinnoittelu seuraa ennustetta päivän sähkön käytöstä ja sähkömarkkinoista. Voi siis sanoa, että halvin aika on myös odotettu pienimmän paikallisen verkon kuorman ajankohta. Tämä ennuste annetaan edellisenä iltapäivänä ja siten on helppo siirtää kuormitusta tulevana päivänä oikeaan kohden.

Ohjelmointi on omavalmiste ja saatavilla vain online-palveluna, nettiyhteyden tulee toimia edes välttävästi 24/7. Ulkopuolisten palveluntarjoajien käyttö ei ole välttämätöntä tai ohjelman toiminnan kannalta tarpeen.

Mukana toimitetaan Shelly älyrele. Shellyn Pro-sarja ja sen uudistetut v.1-alaversiot ovat varmatoimisia ja silti edullisia IoT-laitteita WiFi-verkkoon tai ethernet-kaapelilla kytkettäväksi. Mukana toimitettava Shelly Pro 1 (v.1) on yleiskäyttöinen “kuivalla” releellä varustettu älylaite suoraan sähkökaapin DIN-kiskoon asennettavana. Tavanomainen asennus vastaa SLY-kytkentää (mm. SLY 7/92 ja sen myöhemmät sovellukset) ja korvaa siinä mittarilta tulevan verkkokäskyohjauksen tariffitiedolle (“yösähkö”). Pörssihinnoiteltu “yösähkö” voi olla mihin aikaan tahansa vuorokaudesta ja se voi olla yksittäisiä tunteja siellä täällä tai yhtenäisiä pidempiä jaksoja. Tavanomaisesti erot aikasähkötuotteen siirtoverkon maksuissa yö-/päivätaksalla ovat paljon pienempiä kuin pörssihintaisen sähkön myynnin vuorokausivaihtelut, jolloin on kannattavaa siirtää sähkön käyttö halvemman myyntihinan perusteella.

Useimmissa tapauksissa asiakkaan on löydettävä vain sähköasentaja lisäämään sen kytkentään. Kaupan info-osuudesta löytyy myös vinkkejä erilaisiin SLY-kytkennästä eroaviin asennustarpeisiin.

Eri ohjaustavat lyhyesti kuvailtuna (kysy tarvittavat kysymykset niin autan!)

 • OV1: (“alytariffi”) se alkuperäinen ÄlyTariffi, joka päättää käyttäjän puolesta milloin kannattaa käyttää vaikka 10 tuntia ja milloin 4 tuntiakin on liikaa. Soveltuu parhaiten lämpövaraajille, joissa voi säätää lämpötilaa käyttötarpeen mukaan reilummin yli jatkuvan lämmityskäytön. Marraskuussa 2022 toteutui keskimäärin 4,3 tuntia/vuorokausi päälle ohjausta.
 • OV2: (“alytariffi2.1-10”) niille, joille versio 1 ei riitä eli tarvitaan jokin minimimäärä käyttötunteja päivittäin – valittavissa tuntimäärä tai tarkemmin ottaen tuntihintamäärä/vuorokausi, jota ei aliteta, mutta poimitaan päivän halvimmat ensin. Esimerkiksi maalämpöpumppujen kompressorin ohjaukseen “pois kotoa” -asetuksella kalliille ajalle sammutettuna, johon on hyvä käyttää 6-10 tuntia päälle ohjausaikaa.
  • OV22: (“alytariffi22.1-10”) sama eri perin eli ohjaa päälle vain kalleimmat tunnit päivästä valitun mukaan (valittu numero on pois rajattavien halpojen määrä)
 • OV3: (“alytariffi3.0/3/5/7/10/12/15/17/20/25/30/35”) jos tarvitaan kiinteä hintaraja, tämä on vastaus tarpeeseen; portaittain hintarajat 0-35 snt/kWh (sis.alv) minkä alittuessa päällekytkentä; voi hyödyntää esimerkiksi oman akkukapasiteetin kalliiseen aikaan tai myydä ylimääräisen sähkön tällöin omasta tuotannosta pois. Tai yksinkertaisesti säästää suurimman summan jättämällä kaikki liian kalliit tunnit pois, jos esimerkiksi tarvitsee pitää vain peruslämpöjä ja tilassa on lisäksi pakkasvahti.
 • OV4: (“alytariffi4/4.6/4.10”) yhdistelmä OV2+OV3 kiinteällä hintarajalla 5c/kWh (sis.alv) tai minimituntimäärällä 6 tai 10, perusohjelma 6 tuntia tai alle 5c/kWh.
 • OV5..n: lisää tulossa keväämmällä esimerkiksi aurinkosähkötuottajia ajatellen. Ideoidaan yhdessä ja toteutetaan sopivat ohjaukset!

Shellyn kehitystiimin slogan on MAKE IoT SIMPLE ja tavoitteeni on tehdä siitä kaikille myös helppoa, jopa mukavaa ja kannattavaa samassa hengessä.

¹ Laskennassa säästöstä on käytetty nelihenkisen sähkölämmitteisessä rivitalossa asuvan lapsiperheen sähkön käytön tietoja marrakuussa 2022. Tällöin kulutusvaikutus oli -14% kokonaiskulutuksella 919,2kWh. Ohjaustuotetta ÄlyTariffi OV1 käytettiin 270L lämminvesivaraajaan ja samassa yhteydessä olevaan lattialämmityksen kiertoon pudotuslämmön (18°C kalliiseen aikaan) avulla. Käytetty lämmityslaite Jäspi Tehowatti 13+3. Laskennassa on käytetty sähkömyynnin nettohintoja ilman marginaalia ja veroja.

Oletko epävarma tuotteen soveltuvuudesta tai haluat lisätietoja? Ota rohkeasti yhteyttä!

Liitythän myös keskusteluun tai ainakin seuraamaan tapahtumia ÄlyTariffin FB-ryhmässä! ← Tuote- ja vertaistukea tarjolla.

 

Käyttö- ja asennusohjeet:

Shellyn kytkentäohje (asentajalle, uudistettu 1/2023 versio)

 

MAKE IoT SIMPLE

Shelly Gen2 laitteilla on 2 vuoden tehtaan takuu ja ohjaustuotteelle annetaan takuu määräaikaisen sopimusjakson ajalle.

Kaikki verot maksetaan Suomeen ja hintojen käyttötapaan on maksettu vuosilisenssi Nord Poolilta.

Lisätietoa lisensseistä https://www.nordpoolgroup.com/en/services/power-market-data-services/day-ahead-market-data/

ÄlyTariffi kuuluu omaan tuotesarjaani.

Lisätiedot

Paino 100 g (gramma)
Mitat 230 × 180 × 30 mm (millimetri)
Ohjelman esiasetus

OV1 hintaprofiiliin mukautuva ohjaus, OV2 ohjaus vähimmäistuntimäärällä, OV3 ohjaus kiinteällä hintarajalla

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.

%d bloggaajaa tykkää tästä: