Vanha ikoni Karjalasta

40 

Vanha pieni ikoni. Saatu lahjaksi Aunuksessa 12.11.1941 (Tatjana Filibjiona, Aunuksen Gamoilan kylä, Karjala).

Ikonin pyhimys on todennäköisesti Radonežin munkki Sergius.

1 varastossa

Tuotetunnus (SKU): vanhaikonisergius Osastot: , , Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Vanha pieni ikoni. Voi olla hyvinkin 1800-luvulta peräisin. Tuntematta erityisen hyvin ikonien valmistuksen historiaa on tosi vaikea ajoittaa tuota oikealle aikakaudelle, mutta ainakin on varmaa että se on valmistettu ennen lahjan luovutusta vuonna 1941.

Saatu lahjaksi Aunuksessa 12.11.1941 (Tatjana Filibjiona, Aunuksen Gamoilan kylä, Karjala/Venäjä). Perintökalleus, nyt kaupan.

Ikonin pyhimys on todennäköisesti Radonežin munkki Sergius (kuollut 1392).
Radonežin munkki Sergius eli aikana, jolloin käsitettä ”Venäjä” ei vielä ollut olemassa – 1300-luvulla, jolloin kymmenet ruhtinaskunnat kilpailivat ylivallasta nykyisellä maan länsiosassa. Isä Sergius, jolla oli valtava auktoriteetti, oli Venäjän historian ensimmäinen vanhin, joka lähti tästä maailmasta yksinkertaisena munkina, jolta voimat tulivat kysymään neuvoa.

Hän perusti Moskovan suurimman ortodoksisen luostarin, Pyhän Sergiuksen kolminaisuuden lavran. Ja hän oli se, joka vuosilehtien mukaan siunasi Moskovan prinssi Dmitri Donskoyta ennen ratkaisevaa Kulikovon taistelua tataareja vastaan, mikä on tärkeä hetki Venäjän historiassa.
Venäjän syntymä ortodoksisena kansana liittyy Sergiuksen nimeen. “Venäläisen henkisen kulttuurin ja venäläisen kulttuurin ilmaantuminen yleensä, Pyhä Venäjä kulttuurin ihanteena liittyy yksiselitteisesti Pyhään Sergiukseen”, korostaa Venäjän ortodoksisen kirkon pyhän synodin osaston puheenjohtaja Vladimir Legoyda.
(Lähde: Russia Beyond, https://www.rbth.com/arts/331272-most-venerated-russian-saints)

Ei vähennettävää ALV.

Lisätiedot

Paino 200 g
Mitat 20 × 20 × 3 cm

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Vain kirjautuneet asiakkaat -jotka ovat ostaneet tuotteen- voivat kirjoittaa tuotearvion.