terae proof™ – se tiukempi* laatustandardi ja oma tuotemerkki

Idea terae proof -vaatimuksenmukaisuuden myöntämiselle lähti vuosia sitten IRC-kanavalla keskustelusta, kun vuosien mittaan on käynyt selväksi teknisten laitteiden hajoavan tai sekoilevan käytössäni varsin epätavanomaisillakin tavoilla. Eräs sanoi, että minua voisi alkaa käyttämään tuotetestauksessa ja jos jokin toimii käytössäni ongelmitta tai hyvin pienin ongelmin, se on varmasti hyvä.

Oli kyse sitten verkkolaitteesta yrityskäyttöön tai kotikäyttäjän taskulampusta, heikot kohdat tulevat nopeasti esiin ja kiinnitän niihin tavanomaista herkemmin huomiota. Joitakin laitteita on jopa muokattu tehtaan puolesta paremmiksi suoralla avullani.

Shelly Pro 1, Pro 1PM, Pro 3 ja Pro 4PM laitteita koekäytössä

Nykyisin koekäytän lähes kaikki myymäni tekniset tuotteet täyttäväksi tiukat laatukriteerini, joka myyntikappaleen erikseen. Joitakin pieniä epäkohtia tuotteissa tietenkin saa olla (valmistajan sallimat ja käyttökohteiden mukaiset toleranssit), mutta mitään suurempia käyttöön vaikuttavia virhetoimintoja en hyväksy.

Samalla luonnollisesti karsiutuu mahdolliset maanantaikappaleet, eikä niitä turhaan lähetellä asiakkaalle aiheuttamaan tarpeettomia harmeja ja lisäkuluja. Luonnollisesti tiukimmastakin seulasta pääsee joskus yksittäisiä laitteita läpi, ja sitä varten tuotteilla on valmistajan virhevastuu ja takuu.

Esimerkiksi Alterco robotics Shelly Pro-sarjan tuotteet ja muut 2. sukupolven (eli Shelly Gen2) tuotteet ovat vakuuttaneet laadullaan. Kuten on syytä odottaakin. Plus-sarja on vähän siinä ja siinä; olen hyväksynyt ne myyntiini, mutta eivät nauti täydellistä luottamustani ja sitä kautta terae proof -merkintää.

Kun tuote on varustettu terae proof -merkinnällä, tiedät saavasi testatusti toimivan tuotteen. PK-seudulla saatavilla myös lisämaksusta asiakkaan luona tapahtuvaa asennustyötä ja/tai opastusta käyttöönottoon, mikä on kotitalousvähennyskelpoista työtä.

Joulukuun 2022 alusta lähtien “terae proof”-merkki ja logo on käytössä myös omien tuotteideni tuotemerkkinä. Esimerkiksi “terae proof ÄlyTariffi”. Ne on suunniteltu ja pyritty toteuttamaan mahdollisimman hyviksi omassa luokassaan. Köyhän ei ole varaa ostaa huonoa eikä pienyrittäjän myydä sellaista. Muissa tuotteissa merkintää löytyy edelleen myös laadun takeena oman maahantuonnin piirissä oleville testatun hyville laitteille.

*) verrattuna yleisiin hyväksyntämerkintöihin ja valmistajien omiin laatuvakuutteluihin

%d bloggaajaa tykkää tästä: