terae proof™ – se tiukempi* laatustandardi ja oma tuotemerkki

Idea terae proof -vaatimuksenmukaisuuden myöntämiselle lähti vuosia sitten IRC-kanavalla keskustelusta, kun vuosien mittaan on käynyt selväksi teknisten laitteiden hajoavan tai sekoilevan käytössäni varsin epätavanomaisillakin tavoilla. Eräs sanoi, että minua voisi alkaa käyttämään tuotetestauksessa ja jos jokin toimii käytössäni ongelmitta tai hyvin pienin ongelmin, se on varmasti hyvä.

Shelly Pro 1, Pro 1PM, Pro 3 ja Pro 4PM laitteita koekäytössä

Koekäytän lähes kaikki myymäni tekniset tuotteet täyttäväksi tiukat laatukriteerini, joka myyntikappaleen erikseen. Joitakin pieniä epäkohtia tuotteissa tietenkin saa olla (valmistajan sallimat ja käyttökohteiden mukaiset toleranssit), mutta mitään suurempia käyttöön vaikuttavia virhetoimintoja en hyväksy.

Esimerkiksi Alterco robotics Shelly Pro-sarjan tuotteet ja monet muut 2. sukupolven (eli Shelly Gen2) tuotteet ovat vakuuttaneet laadullaan. Kuten on syytä odottaakin. Nämä eivät ole sitä “kiinaroskaa”, vaikka jotkin aikaisemmat (gen1) tuotteet saattoivatkin lunastaa sen odotuksen. Vikatilat ovat useimmiten seurausta ulkoisista tekijöistä.

Kun tuote on varustettu terae proof -merkinnällä, tiedät saavasi testatusti toimivan tuotteen. Saatavilla on myös lisämaksusta asiakkaan luona tapahtuvaa asennustyötä ja opastusta käyttöönottoon, mikä on kotitalousvähennyskelpoista työtä.

Joulukuun 2022 alusta lähtien “terae proof”-merkki ja logo on käytössä myös omien tuotteideni tuotemerkkinä. Esimerkiksi “terae proof ÄlyTariffi”. Ne on suunniteltu ja pyritty toteuttamaan mahdollisimman hyviksi omassa luokassaan. Köyhän ei ole varaa ostaa huonoa eikä pienyrittäjän myydä sellaista. Muissa tuotteissa merkintää löytyy edelleen myös laadun takeena muun muassa oman maahantuonnin piirissä oleville testatun hyville laitteille. Tällainen merkki saattaa löytyä myös tarrana ostoksesi mukana.

*) verrattuna yleisiin hyväksyntämerkintöihin ja valmistajien omiin laatuvakuutteluihin

%d bloggaajaa tykkää tästä: