Siirry suoraan sisältöön

Tuottajavastuu ja ympäristöarvot 🍃

Niin verkkokauppa Nurkan takaa kuin sen yhteistyökumppanitkin panostavat ympäristöystävällisempään toimintaan omalla alallaan ja alueellaan. Muun muassa Shelly-tuotteiden maahantuojana (terae takaa.fi / Takaa Finland) varmistamme tuotteiden mahdollisimman pitkän iän ja uusiokäytön asteen.

Emme käytä aina uusia pahvilaatikoita ja kierrätämme muutenkin materiaalit mahdollisimman tehokkaasti; esimerkiksi pakkaustäytettä ei ole ostettu verkkokaupan varastolle kuin yksi pikku rulla varmuudeksi alkuvuodesta 2023 (siitä on vain pari kertaa joutunut ottamaan paloja). Tarpeetonta pakkaamista ja erityisesti uuden materiaalin käyttöä vältetään.

Eli vaikka paketeissa olisi sertifikoimatonta pahvia ja muovia, ne olivat jo menossa kierrätykseen joka tapauksessa. Jo valmistettu ja käytetty tuote on aina parempi kierrättää tehokkaasti kuin ostaa uusi (edes se sertifikoitu) tilalle. Näin ne kiertää vähimmän haitan mukaisella periaatteella. Niin sanottu kestävä kehitys toteutuu, kun viet itsekin pakkausmateriaalin kierrätykseen tai käytät uudelleen vielä kerran. Esimerkiksi tuhoutunut paketti on usein yhä toimivaa täytemateriaalia.

Kaikki tuotepakkaukset on täysin kierrätettävissä ja verkkokaupalla Nurkan takaa on oma Shelly-laitteiden kierrätysohjelma, jonka avulla pyritään mahdollisimman suureen uusiokäytön osuuteen ja samalla virhetuotteiden osalta jatkossa parempaan laatuun.

Tulostuspaperina varastolla käytetään Canon Yellow label paperia, joka on Suomessa StoraEnson tehtaalla valmistettua ja Joutsenmerkitty tuote.

Verkkokaupan Nurkan takaa kuljetuksiin käytetään Postin ilmastoystävällisiä palveluja ja paikalliskuljetukset hoidetaan kesäaikaan pääosin käyttäen sähkömopoa, jonka energian kulutus on vähäistä ja “päästötöntä” tai ainakin “hiilineutraalia”. Lataaminen tapahtuu Carunan verkosta Hyrylän alueella, jossa sähkön myy Keravan energia ja Keravan Aurinkovoimalasta tulee kahden paneelin edestä sähköä yrityksen tarpeisiin ostettuna.

Mopoilukauden ajan on saatavilla myös oma sähkömopolla toteutettava “päästötön” kuljetuspalvelu perille liiketilojen lähiseudulla (noin 30km säteellä).

Tuottajayhteisöt, jotka hoitavat loput vastuut puolestamme Suomessa, ovat Selt ry (Elker Oy), Sumi Oy (RINKI Oy) ja Recser.