Siirry suoraan sisältöön

Amsleser by Utilitech AS

  • tehnyt

Matkamme

Amsleser-tuotteiden kehitys alkoi harrastusprojektina muun työn ohella ja on sittemmin kasvanut merkittävästi. Egil ja Gunnar, molemmat Norjasta, ovat vakiintuneet tämän projektin kehittäjiksi.

Tuotteemme

Hanke käynnistettiin vuonna 2018, kun Norja oli ensimmäisten maiden joukossa Euroopan maista, jotka loi standardin älykkäille energiamittareille ja otti ne käyttöön. Liitäntä, jota kutsutaan nimellä “HAN-NVE”, on M-bus-signaali RJ45-liitännässä. Tällä liitännällä varustettuja mittareita otettiin myöhemmin käyttöön myös osassa Ruotsia. Ensimmäinen tuotteemme, Pow-U, perustui alun perin suosittuun Espressif-mikrokontrolleriin ESP8266, joka päivitettiin myöhemmin tehokkaammaksi seuraajakseen ESP32:ksi.

Seuraava tuote, Pow-K, on suunniteltu erityisesti suositulle Kamstrupin Omnipower-mittarille. Omnipowerissa on sovitinmoduuli, jossa on hyvin rajallinen virransyöttökapasiteetti, jonka Pow-K kiertää kytkeytymällä suoraan sovitinporttiin. Pow-K on saavuttanut suosiota maissa, joissa loppukäyttäjän on ostettava Kamstrup-sovitinmoduuli. Käyttämällä Pow-K:ta, joka kytketään suoraan sovitinporttiin, asiakkaat voivat välttää tämän lisäoston, mikä johtaa merkittäviin kustannussäästöihin.

HAN P1 -väylän suosion kasvaessa Pohjoismaissa kehitimme erillisen lukijan tälle portille. Myöhemmin päivitimme myös Pow-K:n yhteensopivaksi P1-liitäntään konfiguroitujen Kamstrupin Omnipower-mittarien kanssa.

Voit lukea lisää tuotteen sydämestä, Amsreaderin laiteohjelmistosta ja erilaisista DIY-versioista GitHub Wiki -sivultamme. Ohjelmakoodi on Fair Source -lisenssin alainen, mikä tarkoittaa, että lähdekoodi julkaistaan ja harrastajat voivat käyttää ohjelmistoa vapaasti omiin tee-se-itse-projekteihinsa. Kaupallinen käyttö on lisenssisopimuksen alaista.

Yritys

Joulukuussa 2022 liiketoiminta siirtyi tätä tarkoitusta varten perustetulle Utilitech AS:lle.

Jakelu Suomessa

Maaliskuusta 2024 alkaen suomalainen verkkokauppa Nurkan Takaa maahantuo, varastoi ja välittää Pow-P1 HAN/P1 Readerimme suoraan asiakkaillemme Suomessa, mikä varmistaa lyhyemmät toimitusajat.

Utilitech AS:n avainhenkilöt

  • Laitteisto: Egil Opsahl, M.Sc. elektroniikassa, ammattitausta elektroniikan tuotannosta vaativiin sovelluksiin (satelliitit, avaruuskantoraimet jne.)
  • Ohjelmisto: Gunnar Skjold, erikoistunut järjestelmäkehitykseen ja sulautettuihin laiteohjelmistoihin / Espressif-mikrokontrolleriin